Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Stravenky a další podobné poukázky je pěstěný socialismus v plné nahotě.

1 0
možnosti
JS

Stravenky v elektronické podobě již existují, lze si objednat buď papírovou verzi nebo elektronickou na kartě, nic zaměstnavateli nebrání tuto verzi využít. A spousta restaurací to již akceptuje.

2 0
možnosti
BH

Jestli tomu nebrání nevědomost nebo cena? ;-)

0 0
možnosti
ZJ

... přikláním se k názoru, že od doby , kdy lidstvo vytvořilo pojem zvaný PENÍZE, je celý ,,stravekový byznys" nic nepřinášející a tím pádem ZCELA ZBYTEČNÝ. Protože co jiného, než jakési náhradní oběživo stravenky přinášejí??

2 0
možnosti
JK

No cigára ani chlast za ně nekoupíte.

A taky se dávají na na transfuzním dárcům krve, šetří čas i prostor oproti svačině a já si můžu dát, na co mám chuť - většinou oběd a zbytek doplatím.

0 0
možnosti
VH

Proč je nahrávat? Prostě tento příjem zdanit. A bude po problému.

Mimochodem: To prohlášení hostinských je pouze snahou snížit poplatek. Reálně se jich nevzdají.

0 0
možnosti
MB

Ryzí model je - dejte lidem jejich mzdu a oni se rozhodnou, co s tím budou dělat ! Následné benefity jsou jistěže příjemné - nicméně rozmělňují tu základní podstatu. K tomu další a další vyjímky - navazující parazitové ... Vrcholem pak, jsou dotace ! Nová způsob vykořisťování daňového poplatníka a následná, státem, řízená korupce se štáby přerozdělovačů... :-)

6 0
možnosti
AT

Tvrdím už od začátku: stravenkové firmy jsou obyčejní paraziti, kteří nic netvoří, nikomu nejsou užiteční, jen přesouvají papírky z jedné strany na druhou. Důsledek šikovně zalobbovaného zákona. Úplně stačilo zavést nezdanitelný příspěvek na stravování. Výsledek stejný, jenom by se na systému nepřiživily stovky zbytečných lidí.

7 0
možnosti
Foto

Nyní se chystá velká pohroma na lékaře v podobě e-receptů. Dovede si snad někdo v tomto státě představit, že by každý druhý zákazník (pro začátek ve velkých řetězcích) si přišel koupit třeba 2 kila brambor (a neplatil by ty brambory v hotovosti a ani kartou bankovním převodem svých pomyslných peněz na vzdáleném účtu na konto řetězce), ale pouze elektronickou jednorázovou poukázkou na 2 kila brambor??;-O

0 0
možnosti
VH

Když elektronická, tak nikoliv jednorázová. Pokud tedy stravenky elektronicky, pak každý měsíc vždy nově nabité.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1799x
Po létech strávených v různých redakcích jsem nejdřív uvítal, že už nemusím plnit denní kvótu příspěvků, upravovat texty po redaktorech, kteří nikdy nepochopili shodu podmětu s přísudkem, ani se zodpovídat z poklesu nákladu. Občas mi to ale nedá, a cítím potřebu se k něčemu vyjádřit i jinde, než u piva...

Seznam rubrik