Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono každé navyšování výdajů vázané na inflaci je letadlo. Protože příjmy se inflačně nenavyšují.

Dříve nebo později se narazí na to, že navýšení neodpovídá příjmům a bolí to. Mrzí mě, že i když řeší důchody je to jediný výdaj u kterého vidí, že je to špatně. Přitom to není jediný výdaj, který se navyšuje podle inflace.

A tohle ukazuje, že tady v té vládě nejsou ekonomové a není tam ani osoba, který má cit pro ekonomii.

1 0
možnosti

S rostoucí inflací, roste automaticky i výběr DPH.

Navýšení penzí o inflaci tedy není tím hlavním problémem, kterým nás vláda krmí. S tím zbytkem máte ale pravdu.

0 0
možnosti

Důchodová reforma je nesmysl. Na čem má být založena taková reforma? Na spoření? To si nikdo nedovede spočítat, co zbude v našetřených peněz po 40-ti letech? Pochybuji, že ty peníze lze investovat. Takové množství peněz bude jen zvyšovat zisky bank. Pokud by stát přispíval, prodělal by i stát. Možný je jen průběžný systém, to znamená, že pracující budou živit důchodce, buď všichni všechny kolektivně, nebo jen děti rodiče. Ať si to všichni uvědomí, že je mohou živit jen jejich děti.

1 0
možnosti

Ušetřené peníze samozřejmě investovat lze. Dělá to tak celý Západ.

0 0
možnosti

Je zřejmé, že snížená valorizace důchodů, potažmo odpor proti snížení, budou silnou zbraní v dalších volbách. V podstatě jde o trestání poražených v posledních parlamentních a prezidentských volbách, tedy hlavně důchodců a nadbíhání mladým, kteří vynesli pětikolku a kariéristu Pavla do sedla.

3 5
možnosti

Trestání? Důchodci dostali 30% za dva roky.

1 0
možnosti

V druhé polovině roku 2019 jsem čekal na přiznání řádného důchodu zhruba dva měsíce. Manželka v roce 2015 ještě déle a příbuzná v roce 2018 na přiznání předčasného čekala půl roku. Na přepočet důchodu, v důsledku souběžného zkráceného úvazku, čekala manželka v roce 2020 také půl roku. To jsou skutečnosti, které potvrzují, že Správa sociálního zabezpečení měla problémy s včasností svých výstupů dlouho před kritickým rokem 2022.

Jako perličku dodávám, že na základě kontrolních mechanismů mne správa dodatečně vyzvala, abych doplnil jedno týdenní zaměstnání, ze kterého jsem neviděl ani korunu. Výzvu jsem uposlechl a zaměstnání doložil, avšak na reakci úřadu čekám několik let a jestli neumřu, tak budu čekat dále. Krásná ukázka rovnoprávného postavení úřadu a občana!

1 0
možnosti

Bohužel moc peněz stát tím zpožděním nevydělá, protože po rozhodnutí se to musí zpětně doplatit k datu, na který byla žádost podána, takže maximálně něco málo na úrocích.

0 0
možnosti

Jsou to 2 různé věci.

Každý správný kapitalista má snahu o odklad plateb na co nejpozdější termín - a naše vláda o sobě tvrdí že je pravicová.

Podstatou problému je ale to, že stát nestíhá vyřizovat žádosti o penze, protože v Praze nejsou na takovou práci lidi.

Viděl bych to spíš na přesunutí celé penzijní agendy někam na Moravu - nejlépe k Polsko - Slovenské hranici.

1 0
možnosti

Prijde mi skoda, ze v tomhle nejak nikdo masove neupozornuje duchodce, ze spravnym postupem dle zakona je v takovemhle pripade dat k nadrizenemu organu zadost o opatreni proti necinnosti.

Pokud se nepletu, tak v pripade CSSZ je nadrizenym prave Jureckovo ministerstvo.

1 0
možnosti

takže je ta žádost vlastně zbytečná, protože Jurečka ji hodí do koše

0 1
možnosti

Je třeba si uvědomit,že dnešní zatížení se prostě vydržet do 65 nedá. To není nějaká flakarna mejch rodičů, kteří šli v 58 a 61.

To když jim vypravíme tak vůbec nechápou o čem mluvim

2 6
možnosti

Nevím o jakém zatížení píšete. Já už jsem starý důchodce tak můžu porovnávat. Dřina na poli, do práce na kole. Kolik % lidí dnes dělá manuelně oproti dřívějšku?

3 4
možnosti

Mělo by se tomu říkat důchodová deforma.

3 4
možnosti

Žádná reforma nebude. S čím koalice příjde to opozice shodí ze stolu. Měli každý přijít se svou reformou a pak udělat kompromis. Tak vůbec nevíme co opozice chce.

3 2
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1799x
Po létech strávených v různých redakcích jsem nejdřív uvítal, že už nemusím plnit denní kvótu příspěvků, upravovat texty po redaktorech, kteří nikdy nepochopili shodu podmětu s přísudkem, ani se zodpovídat z poklesu nákladu. Občas mi to ale nedá, a cítím potřebu se k něčemu vyjádřit i jinde, než u piva...

Seznam rubrik